Φώφη Γεννηματά: "Μπορούμε να πετύχουμε την εθνική συνεννόηση"

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη της Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Αμύνης Φώφης Γεννηματά σε μονάδες και ακριτικά φυλάκια στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο και μάλιστα χωρίς να έχει το άγχος της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η κυρία Γεννηματά δεν είναι βουλευτής.

Στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας της στον Έβρο η ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του Δ’ ΣΣ, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την αποστολή του, τη XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (XII M/K ΜΠ), καθώς και

σε ακριτικά φυλάκια, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και προσέφερε δώρα. Επίσης επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Πατσούκα» και το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και το στρατιωτικό φυλάκιο «Γέφυρας Κήπων» όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της Ελληνικής Φρουράς και του Τουρκικού φυλακίου.

Επίσης η κ. Γεννηματά γευμάτισε με το μόνιμο προσωπικό και τους στρατιώτες στο ακριτικό φυλάκιο των Καστανιών ενώ αντάλλαξε δώρα και ευχές με τους άντρες και του απέναντι Τουρκικού φυλακίου.



Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της αυτή η Φ.Γεννηματά, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην τρέχουσα κατάσταση δήλωσε: «Δεν βρισκόμαστε στην αρχή, αλλά στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ζούμε όλοι δύσκολες στιγμές όμως έχουμε αρχίσει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μπορούμε να πετύχουμε την εθνική συνεννόηση, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα που δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά αποτελεί την προϋπόθεση για να πάμε μπροστά. Και με το βλέμμα στην Αθήνα τολμώ να πω ότι όλοι μας κρινόμαστε από τους πολίτες».



Η ίδια, αναφερόμενη στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον πλημμυροπαθή Έβρο τόνισε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν και στέκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών, κοντά σε όλες τις ανάγκες των ακριτών μας». Και πρόσθεσε: «Το Δ’ Σώμα Στρατού διαφυλάσσει τα εθνικά συμφέροντα σε μια στρατηγική περιοχή. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι απλά ασφαλής και σίγουρος χάρη σε εσάς. Είναι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις του».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα