Φλαμπουράρης: Αυτές είναι οι τρεις "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης

Τις τρεις "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων δεν γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά "αλληλοενημέρωση", ώστε να καταλήξει το ερχόμενο Eurogroup, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, σε συμφωνία.

"Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, δεν είναι ζήτημα προς διαπραγμάτευση", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός στον "αέρα" του MEGA, συμπληρώνοντας πως όλα τα μέτρα αυτά είναι απολύτως

κοστολογημένα.

Δεύτερη "κόκκινη" γραμμή είναι ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, καθώς όπως κατέστησε σαφές "δεν μπορεί να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει την ύφεση. Ο δεύτερος μεγάλος άξονας της πολιτικής μας είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει προβλήματα".

Ως τρίτο αδιαπραγμάτευτο στόχο της κυβέρνησης, ο κύριος Φλαμπουράρης ανέφερε το ότι "δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων και να συνεχίσουν να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, εάν την Δευτέρα δεν "κλείσει" ένας συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Όσον αφορά στο θέμα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής. "Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτα", συμπλήρωσε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το θέμα να συζητηθεί ακόμη και σήμερα. Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απάντησε "είναι ένα από τα ονόματα που ακούτε κι εσείς, ακούμε κι εμείς".

Keywords
Τυχαία Θέματα