Φέρνει στη Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα της Ουκρανίας ο Αβραμόπουλος!

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία θα απασχολήσει την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Αμύνης της ΕΕ, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα, στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την προεδρία του φιλοξενούντος Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Αναπκηρωτή ΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα όπως τόνισε σε σχετική σύντομη δήλωσή του ο κ.Αβραμόπουλος,

που πραγματοποίησε κατά την έναρξη της συνόδου, η σύνοδος των ΥΠΑΜ θα ασχοληθεί με το θέμα, αφού προηγουμένως όμως μάθουν τα αποτελέσματα της ειδικής εκτάκτου συνόδου για το θέμα της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, καθώς και τ’ αποτελέσματα της αποστολής που έχει σταλεί στο Κίεβο.

Η δήλωση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου έχει ως εξής:

«Η άτυπη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. γίνεται σήμερα στην Αθήνα, κάτω από τη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία, κάτι που όπως είναι εύλογο θα μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αν και περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες και τα αποτελέσματα της αποστολής που έχει σταλεί στην Ουκρανία.

Πέραν αυτών, βασικός σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να ενισχύσουμε περισσότερο την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και να συνεργαστούμε, να εντείνουμε τη συνεργασία μας, ώστε να υιοθετήσουμε πολιτικές οι οποίες θα στηρίζουν και θα προωθούν την υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας. Όχι μονάχα στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα ανακοινωθούν αύριο».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα