Εξηγήσεις από το ΓΕΣ για τα δύο συνεχόμενα κρούσματα Μηνιγγίτιδος στο Στρατό

Εξηγήσεις υποχρεώθηκε να δώσει πριν από λίγη ώρα το ΓΕΣ με αφορμή το δεύτερο κρούσμα Μηνιγγίτιδος μέσα σε μία εβδομάδα, προκειμένου να καθυσυχαστούν οι γονείς και οι οικογένειες των στρατευσίμων και γενικότερα των υπηρετούντων στις μονάδες του ΣΞ, αναφορικώς με τα μέτρα που συνήθως λαμβάνονται προληπτικώς, αλλά και ειδικώς μετά την εμφάνιση των συγκεκριμένων κρουσμάτων στις συγκεκριμένες μονάδες.

Το ΓΕΣ

θέλοντας να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι δεν υπάρχει «συνέχεια», κάποιου είδους επιδειμίας, στο Στρατό, σημειώνει ότι τα δύο περιστατικά συνέβησαν το ένα σε μονάδα της ηπειρωτικής και το άλλο της νησιωτικής Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή «προς αποφυγή παρερμηνειών αλλά και για την ενημέρωση του κοινού».

Στην ανακοίνωση του ΓΕΣ σημειώνονται επί λέξει:

1. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με Αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

2. Τα 2 κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δεν δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος – ιογενής, Ν. Πέραμος – βακτηριακή).

3. Η αντιμετώπιση των 2 περιστατικών από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες τόσο στην διάγνωση όσο και στις ενέργειες που ακολούθησαν, υπήρξε έγκαιρη και σύμφωνα με τις πρέπουσες διαδικασίες.

4. Τα προληπτικά μέτρα που λήφθησαν στις Μονάδες που εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

5. Επιπλέον, όσον αφορά στο περιστατικό της βακτηριακής μορφής της νόσου, ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ.Δ. ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του.

6. Το ΓΕΣ έχει τονίσει με συνεχείς διαταγές και ενημερώσεις προς τις Μονάδες του ΣΞ, ότι η υγεία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα