Έξι θέατρα - στολίδια του κόσμου

Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού. Μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως ο μονόλογος, η όπερα, το μπαλέτο, η παντομίμα κ.ά. αναφέρει η Wikipedia.

Δείτε παρακάτω έξι από τα ωραιότερα θέατρα του κόσμου, όπου το «σανίδι» αξίζει όσο μια ζωντανή παράσταση...

1. Shakespeare's Globe,

Λονδίνο, Αγγλία

Το αρχικό θέατρο Globe theater είχε χτιστεί το 1599, όμως καταστράφηκε σε φωτιά το 1613.Το 1997 κατασκευάστηκε ένα πιστό «αντίγραφο» του θεάτρου, λίγα μόλις μέτρα από την αρχική του θέση. Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι η αχυρένια στέγη του, η μοναδική που επετράπη να χτιστεί στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1666.

2. Düsseldorfer Schauspielhaus, Ντίσελντορφ, Γερμανία

Η ιστορία αυτού του θεάτρου ξεκινά από το 1818, όταν ο βασιλιάς Friedrich Wilhelm II της Πρωσίας το πρόσφερε ως δώρο στους κατοίκους του Ντίσελντορφ.Το σύγχρονο θέατρο, που βρίσκεται τώρα στη θέση του αρχικού, χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

3. Balboa Theatre, Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ

Το θέατρο Balboa χτίστηκε το 1924 και πήρε το όνομά του από τον ισπανό εξερευνητή Vasco Nuñez de Balboa, τον πρώτο Ευρωπαίο που ανακάλυψε τον Ειρηνικό Ωκεανό.Το 2002 ανακαινίστηκε, με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται στα 26 εκατομμύρια δολάρια.

4. BAM Harvey, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το BAM Harvey άνοιξε το 1904 ως χώρος για το ανέβασμα έργων του Σαίξπηρ, επιθεωρήσεων και μούζικαλ.Το 1942 μετατράπηκε σε κινηματογράφο, προτού ο χορευτής Harvey Lichtenstein ζητήσει από τον αρχιτέκτονα Hugh Hardy να ανακαινίσει το εσωτερικό του, έτσι ώστε να λειτουργήσει ξανά ως θέατρο, αναφέρει δημοσίευμα του CNN.

5. National Noh Theatre, Τόκιο, Ιαπωνία

Ξεχάστε το τσιμέντο και τις γυψοσανίδες. Το θέατρο Noh στην Ιαπωνία, κατασκευάστηκε το 1983 από ξυλεία από δέντρα bishu-hinoki 400 ετών.

6. Salle Richelieu, Παρίσι, Γαλλία

Το Salle Richelieu, γνωστό αλλιώς ως Comédie Française, χτίστηκε στα τέλη του 1600. Είναι σαν ένα «ζωντανό μουσείο», καθώς περιλαμβάνει αντικείμενα, έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής και αγάλματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος από την ιστορία του γαλλικού θεάτρου, όπως την πολυθρόνα του ηθοποιού Jean-Baptiste Poquelin από την παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

Keywords
Τυχαία Θέματα