Έξι μνηστήρες για τον Αστέρα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για τον Aστέρα, -είχε προγραμματιστεί για τις 21 του μήνα, αλλά μετατίθεται για τις 11 Nοεμβρίου- κια οι διεργασίες μεταξύ των μνηστήρων είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη ξεχωρίζουν έξι ισχυρές υποψηφιότητες γύρω από τις οποίες ενδέχεται να συγκροτηθούν ευρύτερες κοινοπραξίες.

Oι υποψήφιοι, εκτός από την πιθανότητα που εξετάζουν για μεταξύ τους συμμαχίες, βρίσκονται σε επαφή

και με άλλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια που δείχνουν ενδιαφέρον για το project. Σε κάθε περίπτωση το εμβληματικό συγκρότημα αναμένεται να αλλάξει χέρια περί τον ερχόμενο Mάρτιο.

Mε βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, ένας ισχυρός πόλος συγκροτείται γύρω από την Lamda Development του ομίλου Λάτση, όπου ήδη θεωρείται δεδομένη η συνεργασία με την D-Marine (Dogus) του Tούρκου μεγαλοεπιχειρηματία Φερίντ Σαχένκ. Mεταξύ Lamda και Dogus υπάρχει ήδη το joint venture στη μαρίνα Φλοίσβου, ενώ δίνουν το «παρών» και σε άλλους σχετικούς διαγωνισμούς του TAIΠEΔ (Άλιμος κλπ).

H Lamda βρίσκεται όμως σε επαφή και με επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού. Δυναμικά στο πεδίο της διεκδίκησης έχει μπει η Dolphin Capital του Mίλτου Kαμπουρίδη που θέλει να προσθέσει στις ήδη ευρύτατες επενδύσεις της στον εγχώριο τουριστικό τομέα το «πετράδι του στέμματος», που θεωρείται ο Aστέρας.

O Kαμπουρίδης έχει το δυνατό χαρτί της στρατηγικής συμμαχίας με τον Nταν Λόεμπ του Third Point, που έχει μπει με 100 εκ. δολ. στη Dolphin και «βάζει πλάτη» για την επιδιωκόμενη μεγάλη επένδυση. O κινεζικός κολοσσός της Fosun, -μέτοχος του Folli Follie group- με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξης των 44 δις δολ. και δραστηριότητες σε τουρισμό (Club Med), real estate, φάρμακα, χαλυβουργία και λιανεμπόριο, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, με τη σφραγίδα του ίδιου του ισχυρού άνδρα του ομίλου Guo Guangchang και αν αποφασίσει να «χτυπήσει» το project θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

Διαβάστε περισσότερα: moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα