Εξαιρετική επιτυχία είχε η παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε στο Επιμελητήριο η παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) από το Γενικό Γραμματέα Εμποριου του ΥΠΑΝ Στέφανο Κομνηνό και τον Διευθυντή Έργου Απόστολο Φρατζέσκο.

Το ΕΣΗΔΗΣ είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία περνούν πλέον υποχρεωτικά όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου για προμήθεια αγαθών, λήψη υπηρεσιών κλπ αξίας άνω των 1000ευρω. Εξασφαλίζει διαφάνεια,

μείωση γραφειοκρατίας και ταχύτητα με παράλληλα μεγάλο οικονομικό όφελος για το Δημόσιο.

Επιπλέον παρέχει δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμών, καλύπτοντας ηλεκτρονικά και με χρήση ψηφιακής υπογραφής όλα τα στάδια που προβλέπει η σχετική νομοθεσία ενώ προσφέρει ακόμη και ηλεκτρονική διαβούλευση κατά την κατάρτιση των προκηρύξεων.

Από πλευράς μελών του Επιμελητηρίου που παρακολούθησαν εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον και ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΗΔΗΣ, όπως για παράδειγμα την δυνατότητα να ενημερώνει αυτόματα τους προμηθευτές όταν παρουσιάζεται διαγωνισμός για είδος που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Ο Γενικός Γραμματέας ανήγγειλε ότι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια υλοποιείται άμεσα εκπαίδευση σε φορείς, χρήστες και προσωπικό των Επιμελητηρίων (τοπικά help desk) για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν το ΕΣΗΔΗΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα