Έτοιμη η κυβέρνηση για τον έλεγχο των δανειστών

Η επόμενη ημέρα μετά τα stress test των τραπεζών βρίσκει την κυβέρνηση με πολλά χαμόγελα και έτοιμη να υποδεχτεί τους τροικανούς που φτάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα 11.4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ φαίνεται πως παραμένουν στη θέση τους και ένα καλό ανάχωμα στις πιέσεις για τρίτο δάνειο και νέο Μνημονιο.

Την

ίδια στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται και για τα άλλα ανοικτά μέτωπα στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ξέρουν ότι μετά τον σχηματισμό της νέας Κομισιόν, από τις αρχές Νοέμβρη, η Τρόικα θα δείξει το σκληρό της πρόσωπο, στην τελική μάχη για επικράτηση πριν ολοκληρωθεί και επισήμως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Στόχος τους είναι να αποφύγουν πιέσεις για ασφαλιστικό, εργασιακά και «εδώ και τώρα» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να κλείσει το θέμα της επιτήρησης στη μετά-Μνημόνιο εποχή.

Μετά την επικύρωση της επάρκειας του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας, η κυβέρνηση πιστεύει ότι «έκλεισε στόματα» των «καθ’εξιν» αμφισβητιών της στο θέμα αυτό (βλέπε ΔΝΤ και Πόουλ Τόμσεν) ενώ καθησυχάζει εν μέρει και τις αγορές μετά την συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε προ δεκαημέρου στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα