Έτοιμη για το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό η κόρη του Τέρενς Κουίκ

Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ-Εφημερίδα Παραπολιτικά


Ξέρει πότε πρέπει να δίνει σκληρή μάχη και πότε να υποχωρεί. Μιλάει με το χέρι στην καρδιά και με την καθαρή φωνή της λογικής και αφήνει τους συναισθηματισμούς να την παρασύρουν μόνο όταν βρίσκεται στη σκηνή. Κληρονόμησε το χάρισμα της επικοινωνίας και τη λαχτάρα της δημιουργίας από τον πατέρα της. Εργασιομανής και προσγειωμένη, κρατά ισορροπίες στη ζωή της. Η 21χρονη κόρη του Τέρενς Κουίκ, Τερέζα, έχει ακόμη συστολή όταν συστήνεται και διαπιστώνουν όλοι ότι είναι η κόρη του γνωστού δημοσιογράφου και πολιτικού, αφού και

η εικόνα τους είναι σχεδόν ίδια. Σε λίγους μήνες ολοκληρώνει τις σπουδές της στο θέατρο και ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματά της στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Λονδίνο. «Ο πατέρας μου πείστηκε σχετικά εύκολα. Το αποδέχτηκε από πολύ νωρίς ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία», εξομολογείται στο «Secret» η Τερέζα Κουίκ και συμπληρώνει με χιούμορ: «Κλείσαμε τη συμφωνία μας πολύ πολιτισμένα. Εγώ θα ακολουθούσα την τέχνη της υποκριτικής και εκείνος θα ήταν ένας από τους πιο αυστηρούς κριτές».


Για την 21χρονη ηθοποιό το γεγονός ότι είναι η κόρη ενός διάσημου δημοσιογράφου και πολιτικού, που έχει κερδίσει το στοίχημα της επιτυχίας, δεν λειτουργούσε πάντα θετικά. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια εξομολογείται στο «S» ότι ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα της στα πρώτα της βήματα, αλλά οι πόρτες δεν άνοιξαν, όπως θα πίστευαν πολλοί. «Θεωρώ ότι είναι πολύ φυσιολογικό στα πρώτα μου βήματα να ζητήσω βοήθεια, και μάλιστα από τον πατέρα μου. Ολοι αυτό κάνουν, σε κάθε δουλειά. Του ζήτησα να μεσολαβήσει σε μια δουλειά που με ενδιέφερε, αλλά… οι πόρτες παρέμειναν κλειστές. Ο λόγος; Δεν είχα ολοκληρώσει ακόμη τις σπουδές μου. Σαφώς θα μπορούσα να γίνω πιο πιεστική, αυτό όμως δεν είναι στις επιλογές μου. Θέλω να κατακτήσω το όνειρό μου βήμα-βήμα, για να έχει και την ανάλογη αξία».


Το πείσμα της Τερέζας Κουίκ να μην ακολουθήσει ούτε τη δημοσιογραφία ούτε τον επιχειρηματικό κλάδο, αφού η μητέρα της είναι η Μαρίνα Ελευθερουδάκη, προέρχεται επίσης από τον πατέρα της. Ωστόσο, ο Τέρενς Κουίκ, όποτε βρίσκει ευκαιρία, της θυμίζει πως η δημοσιογραφία εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή. «Με πιέζει ακόμη μπας και αλλάξω γνώμη, αλλά η υποκριτική με έχει κερδίσει από πολύ μικρή», λέει. Οσο για την πολιτική; Το αποκλείει. «Ζω από κοντά το άγχος και την αγωνία του πατέρα μου. Μέχρι στιγμής κρατούσα αποστάσεις από την πολιτική, γιατί όλα ήταν… επαναλήψεις. Τώρα αισθάνομαι ότι κάτι αλλάζει και με ενδιαφέρει να δω πώς θα το χειριστούν. Η αλλαγή αυτή με ενεργοποιεί και μου μεταφέρει την ευθύνη ως πολίτη να συμμετέχω».

Keywords
Τυχαία Θέματα