Ετοιμάζονται αλλαγές σε γραφεία Τύπου και ΑΠΕ

Μια πρώτη μεγάλη σύσκεψη για τα θέματα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, παρουσία νέων στελεχών που θα πλαισιώσουν τις νευραλγικές πολιτικές θέσεις αλλά και του επικεφαλής του ΑΠΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, έγινε πριν από λίγες ημέρες στο κτίριο όπου (θεωρητικά) στεγάζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Θεωρητικά, διότι, αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ουσιαστικά δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί εκεί και περνά περισσότερες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη

συμμετείχαν και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι περικοπές που μπορούν να γίνουν στα γραφεία Τύπου του εξωτερικού. Πάντως, αίσθηση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση σε επίπεδο διευθυντών και προϊσταμένων, οι οποίοι παραμένουν οι ίδιοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, αν και -συνήθως- μετά από κάθε νέο κυβερνητικό σχήμα αλλάζουν… Φαίνεται πως ο «διαγκωνισμός» είναι έντονος και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεχωρίσει οι «εκλεκτοί» ανάμεσα στους ουκ ολίγους δημοσιογράφους-οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ενδιαφέρον έχει και η απόφαση που θα λάβει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη διοίκηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παρά το γεγονός ότι ο Αντώνης Σκυλλάκος «χρεώνεται» ως επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και δη του Γιώργου Μουρούτη, δεν αποκλείεται να παραταθεί η θητεία του, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Μέχρι τότε, στην κυβέρνηση εξετάζουν το σενάριο της αλλαγής των αρχισυντακτών, όπως και της μείωσης του λειτουργικού κόστους του ΑΠΕ.

Πέραν όλων αυτών, αξίζει να σημειωθεί και η ενόχληση που υπάρχει αναφορικά με παρεμβάσεις που φημολογείται ότι γίνονται ακόμη και σήμερα από τον κ. Μουρούτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μη έγκαιρη ανάρτηση των δηλώσεων που έγιναν από στελέχη της Ν.Δ. κατά του πρόσφατου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Όσκαρ δεν είχαν... τηλεθέαση

Τα Παραπολιτικά 90,1 σας στέλνουν γήπεδο!

Ο Στρατούλης "ασφαλίζει" τα sites

Νέες εκπομπές στο Action24

Σοκ στον ΣΚΑΪ με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου

Τρεις μεγάλες προσφορές αυτό το Σάββατο με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα