Ετοιμάζεται ψηφιακό Μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο

Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας πέντε ωρών με επτά θεματικές ενότητες, 304 αντικείμενα που θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για να ξεδιπλωθούν πτυχές του ελληνιστικού κόσμου και 3.500 κείμενα, θα συνθέσουν το υλικό του ψηφιακού Μουσείου για τον Μέγα Αλέξανδρο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Πρόκειται για μια ιδέα της Αρχαιολόγου Αγγελικής Κοτταρίδη που έχει ως στόχο να μεταφέρει την προσωπικότητα και την κληρονομιά του Μακεδόνα στρατηλάτη, διαμέσου του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Το ντοκυμαντέρ θα διατρέχει τους αιώνες, από τις απαρχές της Μακεδονίας μέχρι

τις σύγχρονες αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο και η πλατφόρμα θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως χώρος συζήτησης επιστημόνων που ασχολούνται με την ελληνιστική εποχή.

Η Αγγελική Κοτταρίδη για σειρά ετών εργάστηκε σαν βοηθός του Μανόλη Ανδρόνικου στην ανασκαφή της Βεργίνας, ενώ από από το 2010 είναι διευθύντρια της ΙΖ΄ ΕΠΚΑ (νομοί Ημαθίας και Πέλλας) και από το 2011 και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Μεταξύ άλλων διευθύνει τέσσερα μουσεία (Αιγών, Πέλλας, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Βέροιας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο της Πλατιάνας

Πάρτι για τα γενέθλια του Σάκη Ρουβά με τούρτα - έκπληξη

Έπιπλα από το Αχίλλειο της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκαν μνημεία

Η Καμεράτα ερμηνεύει Beatles στο Μέγαρο

Η τσάντα της Αλαμουντίν έγραφε "Je Suis Charlie" στις Χρυσές Σφαίρες

Exit polls έξω από το θέατρο που παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς

Μαύρο πανό στο κτήριο του Φεστιβάλ Καννών λόγω πένθους

Keywords
Τυχαία Θέματα