Εθνική επέτειος χωρίς κάγκελα και εξέδρες


Με κάθε τιμή ετοιμάζεται να εορταστεί σε όλη τη χώρα η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Εδώ και ημέρες είναι γνωστό ότι η εθνική εορτή θα πλαισιωθεί από ένα εορταστικό πρόγραμμα, μουσικοχορευτικό με την συμμετοχή συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής από όλη τη χώρα.
Φέτος για πρώτη φορά ανάμεσα στους ήχους των επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας και των F-16

θα υπάρχουν και ήχοι από κλαρίνα και δημοτικά τραγούδια.


Χωρίς εξέδρα και κάγκελα

Οι επίσημοι και εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και της θρησκευτικής, όχι μόνο καλούνται να κατέβουν στο πεζοδρόμιο ώστε να αποδείξουν έμπρακτα και συμβολικά ότι ανήκουν στον λαό, αλλά και να αναθεωρήσουν τη στάση τους ως προς τον Άγνωστο Στρατιώτη. Εύλογα λοιπόν τέθηκε το ζήτημα «είναι πρέπον οι επίσημοι να έχουν στραμμένα τα νώτα τους στο μνημείο εθνικής ενότητας, στο οποίο, άλλωστε αποδίδονται οι τιμές της ημέρας;». Αμέσως προτάθηκε η μετακόμιση του χώρου των επισήμων στην απέναντι πλευρά της Αμαλίας. Ομως, στην περίπτωση αυτή οι παρελαύνοντες στρατιώτες δεν θα μπορούσαν να χαιρετίσουν με κλίση της κεφαλής, εφόσον κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνο προς τα δεξιά.
Η καινοτομία που είδαμε από χθες στην μαθητική παρέλαση ήταν και η αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων με τους γονείς και τους μαθητές να έρχονται πιο κοντά και κυρίως οι γονείς να μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά τους.
Για πρώτη φορά εφέτος οι γιορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου δεν θα ολοκληρωθούν με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, καθώς μετά τα εμβατήρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλαρίνα, νταούλια - αλλά και τα χάλκινα πνευστά σε διαφορετικό ρεπερτόριο. Στον χώρο της παρέλασης θα παραμείνει μια διακλαδική 90μελής μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά η σκυτάλη ως προς την οργάνωση των δρώμενων θα έχει περάσει ήδη από το ΥΠΕΘΑ στην Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή από τον κ. Πάνο Καμμένο στην κυρία Ρένα Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα