Επίθεση λυβικού μαχητικού αεροσκάφους κατά ελληνόκτητου πλοίου

Πολεμικό αεροσκάφος της Λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας πολυβόλησε χθες το νεοναυπηγηθέν φορτηγό πλοίο “Iron Baron V”, ελληνικών συμφερόντων, υπό Σημαία Παναμά, το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό αγκυροβόλιο (στη «ράδα») του λιμανιού της Ντέρνα της Λιβύης.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες, μεταξύ των μελών του πληρώματος, παρά μόνο υλικές ζημιές στο σκάφος. Κανένας από τα μέλη του πληρώματος δεν ήταν Έλληνας, αλλά Ουκρανοί και Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια πλευρά των εμπλεκομένων στον

αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης ανήκε το μαχητικό αεροσκάφος, αν δηλαδή εκτελούσε της Λιβυκής κυβερνήσεως ή αν βρισκόταν υπό τον έλεγχο κάποιας ισλαμιστικής φατρίας που μάχεται αυτήν.

Πάντως το γεγονός αυτό, μερικές μόνο ημέρες μετά την απολύτως επιτυχή έκβαση της επιχειρήσεως του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Αγήτωρ» με την απομάκρυνση των 186 Ελλήνων και ξένων αμάχων από το λιμάνι της Τριπόλεως της Λιβύης, πιστοποιεί με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η επιχείρηση αυτή ούτε εύκολη ήταν, ούτε ακίνδυνη.

Αυτό προς «ενημέρωση» όλων όσοι πίστευαν και διέδιδαν – κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού τύπου και των blogs – τα περί του αντιθέτου.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα