Επιστρέφει στην Αθήνα η Τρόικα!

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn εκτίμησε ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο.

«Η τρόικα

έχει εκφράσει την πρόθεση της να επιστρέψει στην Αθήνα αργότερα αυτή την εβδομάδα ή τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών.

«Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις και καλούμε τις αρχές να συνεργαστούν στενά με την τρόικα», δήλωσε ο Dijsselbloem.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn σημείωσε ότι «αν και παραμένουν ορισμένα ανοιχτά θέματα, υπήρξε ενθαρρυντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, με το δημοσιονομικό πεδίο να εμφανίζει καλύτερη των εκτιμήσεων πρόοδο αν και αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες».

Σημείωσε επίσης ότι οι συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό συνεχίζονται και κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να συνεχίσουν τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

«Με βάση την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η τρόικα θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες, μάλλον προς το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα