Επιστολή Κικίλια σε Αθανασίου

Μία επιστολή με την υπογραφή του Βασίλη Κικίλια έφτασε στο γραφείο του Χαράλαμπου Αθανασίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Λεωφόρο Μεσογείων. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέφερε έτσι με κάθε επισημότητα στον Μυτιληνιό ομόλογό του αίτημα για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν σε κρούσματα κακοποίησης ζώων.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την αύξηση των

φαινομένων αυτών στη χώρα μας τα τελευταία έτη, ζητά το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αυστηροποιήσει τις ποινές για τους δράστες, οι οποίοι θα ατιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και πρόστιμο-μαμούθ μεταξύ 10.000 και 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε απόσπασμα της επιστολής του ο Βασίλης Κικίλιας, "Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων".

Keywords
Τυχαία Θέματα