Επιμένει στις συνεργασίες το Ποτάμι

του Γιώργου Λυκουρέντζου

"Εφιάλτη" για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε τυχόν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Νίκο Χατζηνικολάου και ειδικότερα στη δήλωσή του πως μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί

με "Το Ποτάμι".

"Ο εφιάλτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία του. Σκεφτείτε 20 συνιστώσες να συζητούν κάθε μέρα πως θα ψηφίσουν οι 151 βουλευτές του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Στο Ποτάμι πάντως δεν δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί μη συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, τις εξελίξεις θα τις καθορίσουν τα γεγονότα και το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου και όχι οι προεκλογικές δηλώσεις.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος "έδειξε" και πάλι την κατεύθυνση των συνεργασιών ως μονόδρομο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις αποφάσεις για τις συνεργασίες τις παίρνει ο λαός και όχι τα κομματικά κονκλάβια.

"Το Ποτάμι ως ισχυρή τρίτη δύναμη θα επιβάλει στο παλιό πολιτικό σύστημα να συνεργαστεί. Η χώρα δεν μπορεί να είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν παρακαλάμε όμως για συνεργασίες. Συνεργαζόμαστε - όταν συνεργαζόμαστε - για να σώσουμε τη χώρα. Αυτή είναι έννοια μας", πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα