O καθηγητής Μαυρογιάννης επιμένει ότι είναι ο Ηφαιστίωνας στην Αμφίπολη

Τα ίδια με όσα υποστήριζε έναν μήνα πριν, ότι δηλαδή ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνα, δηλώνει και σήμερα ο Θοδωρής Μαυρογιάννης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κύπρου, εμφανίστηκε βέβαιος μιλώντας στο Mega ότι πρόκειται για ένα μνημείο του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.Χ. Αιώνα, ενώ εκτίμησε πως πρόκειται για τον τάφο του Ηφαιστίωνα, αφού

όπως είπε, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ταφεί με τέτοιου είδους τιμές, καθώς πιθανότατα επρόκειτο για εντολή που δόθηκε από τον ίδιο τον Μακεδόνα βασιλιά.

"Πέθανε το Νοέμβριο του 324 π.Χ. στα Εκβάτανα της Μηδίας και εμείς διαθέτουμε από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, τον Αρριανό και τον Πλούταρχο τα της κηδείας του, τα οποία κατέληξαν στην καύση του σώματός του νεκρού, σε ένα συγκεκριμένο οικοδόμημα, το οποίο ονομαζόταν “Πυρά”. Κανένας αρχαίος συγγραφεύς δεν λέει ότι ο τάφος του Ηφαιστίωνος είναι στη Βαβυλώνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Μαυρογιάννης.

Ο ακαδημαϊκός τεκμηρίωσε την άποψή του επικαλούμενος την αθηναϊκή καταγωγή του Ηφαιστίωνα, την οποία υποδηλώνει η παρουσία των Καρυάτιδων στην Αμφίπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα