"Επιχείρηση εξωστρέφεια" από τον Τσίπρα σε Πεκίνο και Βελιγράδι

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Το Βελιγράδι και το Πεκίνο πρόκειται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο χρονικό διάστημα αναζητώντας συμμάχους και χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην Σερβία προκειμένου να προωθήσει τα ενεργειακά

θέματα και συγκεκριμένα τον Ρωσικό αγωγό ο οποίος περνώντας από την Ελλάδα θα φτάσει μέχρι και το Βελιγράδι.

Φυσικά η δεύτερη επίσκεψη αυτή που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κίνα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού οι πληροφορίες θέλουν τους Κινέζους να είναι ενοχλημένοι από την εμπλοκή που υπάρχει στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά αλλά και από το φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ρώσους . Με δεδομένο μάλιστα ότι το Πεκίνο επιθυμεί να αποκτήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπως άλλωστε και οι Ρώσοι η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ρωσίας για τον αγωγό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Κινεζική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον Κινεζικό παράγοντα ότι δουλειές στην Ελλάδα υπάρχουν αρκεί να μην απαιτείται το πλειοψηφικό πακέτο των δημοσίων επιχειρήσεων. Μάλιστα θα τους προτείνει την συνεργασία σε διάφορους τομείς ενώ θα τους ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία γίνει θα είναι ανάμεσα στις δυο πλευρές και όχι μέσω ,μεσαζόντων ρόλο που μέχρι σήμερα είχε η Γερμανική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα