Επενδύει στο Foursquare η Microsoft

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της social εφαργμογής γεωγραφικού εντοπισμού, Foursquare ανακοινώθηκε μόλις, μετά από αρκετούς μήνες φημολογίας, μία μέρα μετά την ανακοίνωση πως αλλάζει ο CEO της εταιρίας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την επένδυση 15 εκατομυρίων δολαρίων από την Microsoft,

που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εφαρμογής αλλά και θα δώσει πρόσβαση στη γιγαντιαία εταιρεία λογισμικού σε μια ανεξάντλητη βάση δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού.

Σύμφωνα με το The Verge, ο στόχος της Microsoft, ήταν ακριβώς αυτά τα δεδομένα που μόλις εξαγόρασε σε συνδυασμό με την αξιοπιστία που θα της προσφέρει το όνομα Foursquare. Δεδομένα που θα αξιοποιήσει, ενσωματώνοντάς τα στη μηχανή αναζήτησης bing, αλλά και σε άλλες εφαρμογές γεωγραφικού εντοπισμού που θα είναι εγκατεστημένες απευθείας στα Windows και τα smartphone που τρέχουν με το λογισμικό της Windows Mobile.

"Μένει να δούμε πως θα αξιοποιηθεί η συνεργασία ώστε η Microsoft να γίνει ανταγωνιστική απέναντι σε εταιρείες όπως η Google και η Apple, βελτιώνοντας τα προϊόντα της", καταλήγει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα