Εντολή επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων από το κυβερνητικό συμβούλιο

Μαραθώνια ήταν και χθες η προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να αποδείξει ότι από την πλευρά της έχει την πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να κλείσει η συμφωνία.

Στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο η κυβέρνηση έδειξε ότι προσανατολίζεται σε μια πολιτική λύση στη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα, αλλά κυρίως επιμένει στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group.

Μάλιστα, στις άμεσες

προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα, όπως αποφασίστηκε κατά το χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή, ως ένδειξη καλής θέλησης.
Παράλληλα, κατά την χθεσινή σύσκεψη δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις στη ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης που συμμετέχει στο Brussels Group, για το πως θα κινηθεί στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων . Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατευθύνσεις είναι να κινηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προς την επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.
Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώθηκαν οι κόκκινες γραμμές και δεν μετατοπίστηκε το κέντρο βάρους αυτών.

Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση σε ότι αφορά στα φορολογικά και ειδικότερα για το το θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο - πρόταση της ελληνικής πλευράς

Keywords
Τυχαία Θέματα