Ένα βιβλίο για τους «Έλληνες σκηνοθέτες του 20ού αιώνα»

Ο Θανάσης Νιάρχος συγκέντρωσε σε μια έκδοση 290 σελίδων όλους τους μεγάλους θεατρικούς σκηνοθέτες του 20ού αιώνα και τους παρουσιάζει στο βιβλίο «Έλληνες σκηνοθέτες του 20ου αιώνα», μέσα από κείμενα σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού θεάτρου.

Στην παρούσα έκδοση, σκηνοθέτες, θεωρητικοί του θεάτρου, ηθοποιοί και κριτικοί γράφουν για όσα έζησαν δίπλα σε 35 μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες του 20αι.- απόντες πλέον όλοι από τη ζωή - όπως είναι ο Κάρολος Κουν, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Μιχάλης Κακογιάννης

και ο Λευτέρης Βογιατζής.

Έτσι, μεταξύ άλλων, για τον Αλέξη Μινωτή γράφει η Μαρία Χορς και ο Γιώργος Κιμούλης. Για τον Δημήτρη Ροντήρη η Άννα Συνοδινού και η Ασπασία Παπαθανασίου, για τον Δημήτρη Μυράτ ο Βάσος Ανδρονίδης, για τον Μιχάλη Κακογιάννη ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, και για τον Λευτέρη Βογιατζή η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 9 Δεκεμβρίου- στο Εθνικό Θέατρο στην οποία μίλησαν ο ποιητής και επιμελητής της έκδοσης Θανάσης Νιάρχος και οι ηθοποιοί Μπέτυ Αρβανίτη, Λυδία Κονιόρδου και Αλκης Κούρκουλος.

Το βιβλίο «Έλληνες Σκηνοθέτες του 20αι.» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα