"Εμφύλιος" στη Νέα Δημοκρατία για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ευέλικτο Σύνταγμα και αναθεώρηση μη θεμελιωδών διατάξεων ανά πάσα στιγμή κράτησε απόψε από τη Βουλή ο πρόεδρος της γαλάζιας ομάδας για την αναθεώρηση Προκόπης Παυλόπουλος. Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Παυλόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μεϊμαράκη και είπε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν περιλαμβάνεται στις 31 προτάσεις του κόμματος, ούτε στο πλάνο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παυλόπουλος δεν δίστασε να επικαλεστεί και την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την οποία του ζητήθηκε να αναλάβει την επιμέλεια για την σύνταξη του τελικού κειμένου λέγοντας ότι σε εκείνη την συνάντηση ο πρωθυπουργός δεν του ανέφερε κάτι σχετικό ενώ και η αναθεώρηση του άρθρου 110 δεν περιλαμβάνεται στις προτάσεις της Ν.Δ.

Ο επικεφαλής της γαλάζιας ομάδας επεσήμανε πως η πρόταση του Προέδρου της Βουλής συγκρούεται ευθέως με το άρθρο 110 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ποιες είναι οι αναθεωρητέες διατάξεις και πως στην περίπτωση υιοθέτησής της τότε θα υπήρχε κίνδυνος «η αναθεώρηση του Συντάγματος να κριθεί… αντισυνταγματική»! Με απλά λόγια ότι το άρθρο 110 δεν είναι αναθεωρητέο.

Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε της άποψης που εξέφρασε χθες επιμένοντας στην πρότασή του για δυνατότητα αλλαγής του Συντάγματος ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή. Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη πως η Βουλή είναι κυρίαρχο όργανο και έχει την δυνατότητα να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις και έκανε λόγο για ανάγκη εκσυγχρονισμού του Συντάγματος. Δεν δίστασε μάλιστα να τα βάλει και με συνταγματολόγους μιλώντας με αγκυλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αμφιλεγόμενη πρόταση "βόμβα" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το Σύνταγμα

Keywords
Τυχαία Θέματα