Ελληνοτουρκικό συμβούλιο το Δεκέμβριο

Μπορεί οι προκλήσεις της Τουρκίας να συνεχίζονται στο Αιγαίο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, εντούτοις η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την σύγκληση του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Υπουργείο Εξωτερικών πριν από λίγη ώρα, «στις 5-6 Δεκεμβρίου 2014, θα συγκληθεί στην Αθήνα

το 3ο τακτικό ετήσιο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, υπό την προεδρία των Πρωθυπουργών, κ.κ. Α. Σαμαρά και A. Davutoglu».
Και σε αυτό το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας αναμένεται ότι τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών θα συνοδεύει και ικανός αριθμός υπουργών των δύο κυβερνήσεων, όπως έγινε και στα προηγούμενα δύο Συμβούλια, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έχουν εισέτι ανακοινωθεί.

Σημειολογικώς, αυτό που αξίζει να σημειωθεί σε αυτό, το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, είναι το γεγονός ότι είναι το πρώτο στην μετά Ερντογάν εποχή καθώς στη θέση του θα είναι βεβαίως ο ΄νέος πρωθυπουργός της γείτονος, κ.Νταβούτογλου, ο οποίος συμμετείχε στα δύο προηγούμενα ως Υπουργός Εξωτερικών του κ.Ερντογάν.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα