Ελεύθεροι σκοπευτές στη Βενετία

O Τζανκάρλο Ορίνι υποστήριζε ότι η απόπειρα κατάληψης της πλατείας του Αγίου Μάρκου στη Βενετία θα πραγματοποιείτο για να σταλεί ένα μήνυμα στους κυβερνώντες.
Επιπλέον, ισχυριζόταν ότι τα μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης «Alleanza», δε διαθέτουν όπλα, «το πολύ - πολύ ένα τουφεκάκι».

Ωστόσο, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον επικεφαλής της ομάδας και τα πλάνα των «συντρόφων» του που ήθελαν μία ανεξάρτητη Βενετία και όχι μόνο.

Σύμφωνα

με δημοσιεύματα δεν είχαν μοναχά ετοιμάσει ένα αυτοσχέδιο τανκ, το γνωστό «il Tanko» ως «μία κίνηση εντυπωσιασμού», που έπρεπε να γίνει πριν τις ευρωεκλογές, όπως είπε ο Ορίνι σε συνέντευξή του στην Stampa, αλλά σκόπευαν να τοποθετήσουν και ελεύθερους σκοπευτές στο Παλάτι των Δόγηδων.

«Ηρθε η στιγμή για να αγωνιστούμε», τόνιζε στους συνομιλητές του ο Ορίνι, καλώντας τους να ετοιμαστούν για την κατάληξη της πλατείας του Αγίου Μάρκου, που θα οδηγούσε σε μία βίαιη ενέργεια, η οποία είχε στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Βενετίας από την υπόλοιπη Ιταλία.

Παρότι διατράνωνε ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, τα στοιχεία που αναδεικνύονται δείχνουν μία ξεκάθαρα βίαιη τάση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι άνδρες της οργάνωσης ετοίμαζαν ακόμα πέντε άρματα μάχης, όπως το «Tanko», που θα έφταναν στην πλατεία - σύμβολο της περιοχής, ενώ στόχος τους ήταν και η έδρα του τηλεοπτικού σταθμού Rai.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λέγεται πως είχαν έρθει σε επαφή με μέλη της αλβανικής μαφίας ώστε να τους παρέχουν όπλα.

Κατά τη διάρκεια ερευνών της ιταλικής αστυνομίας στις κατοικίες των 24 συλληφθέντων εντοπίστηκαν φυσίγγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σκοπό να δώσουν εντολή για ελεύθερους σκοπευτές στη στέγη του Παλατιού των Δόγηδων, «για να επιτηρούν από ψηλά την πλατεία».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγεγραμμένες συνομιλίες του Τιτζιάνο Λάντζα, μέλος της οργάνωσης με άλλα στελέχη, στα αιματηρά πλάνα της «Alleanza» βρισκόταν και ένας «killer», όπως τον χαρακτήρισε ο Λάντζα.

Μάλιστα, στην τηλεφωνική συνομιλία του ακούγεται να λέει πως επιθυμεί άμεσα να εξοντώσει κάποιον με τη βοήθεια του «killer».

Όλα αυτά την ώρα που ο Ορίνι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «δεν είμαστε Μπιν Λάντεν. Θέλαμε απλώς να στείλουμε ένα μήνυμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα