Εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών ο Τσίπρας

Στις 15:00 το μεσημέρι αναμένεται να βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνεδρίαση της ελληνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που η ομάδα συνεδριάζει στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σκοπός της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να κλείσει πριν τις 5 Ιουνίου και όλα

δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται στην τελική ευθεία ενώ νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να κλείσει πριν τις 5 Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει πάνω του πλέον όλο το διαπραγματευτικό πακέτο, παρακολουθώντας από κοντά τις επαφές με τους «Θεσμούς» και μη θέλοντας να συρθεί κι άλλο η διαπραγμάτευση.

Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές, σχεδόν ολοκληρωμένες συγκλίσεις στα κρίσιμα θέματα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός βασίζεται ιδιαιτέρως στην πολιτική βούληση τριών παραγόντων για να επιτευχθεί η συμφωνία: της Άνγκελας Μέρκελ, που έχει διαβεβαιώσει ότι συναινεί σε έναν έντιμο συμβιβασμό, αποκηρύσσοντας τις ακρότητες του Β. Σόιμπλε, του Ζ. Κ. Γιούνκερ, που καταβάλλει παρασκηνιακά σοβαρές προσπάθειες για λύση και της αμερικανικής κυβέρνησης, που πιέζει για συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα