Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ

Τον διακόπτη του ρεύματος κατέβασαν σε μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του Κράτους, στο κτήριο της εφορίας μεγάλου πλούτου στο Μαρούσι. Πρόκειται για την υπηρεσία της Εφορίας που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ.

Το απίστευτο πάντως είναι ότι η Εφορία έχει πληρώσει το ρεύμα στον διαχειριστή του κτηρίου όμως τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ποτέ στη ΔΕΗ, έτσι το ρεύμα κόπηκε. Πάντως αν και η υπηρεσία διαθέτει γεννήτρια, ωστόσο μετά τη διακοπή ρεύματος

δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως.

Η πολιτική προϊστάμενος των δύο εφορειών από τις οποίες προσδοκώνται έσοδα από ελέγχους, Νάντια Βαλαβάνη, το πρωί της Τετάρτης δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό των ιδιωτών οφειλετών και παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής.

«Το ξέρετε ότι το πρωί οι ελεγκτές έδιωξαν εκπροσώπους εταιρείας με οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 2 εκατ. ευρώ που ήθελε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων;» είπε η κυρία Βαλαβάνη.

«Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το "οκ" σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε η αναπλητρώτρια υπουργός Οικονομικών στο MEGA.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό «υπάρχει ένα θέμα εκβιασμού». «Ο διαχειριστής ο οποίος είναι επώνυμος μαζεύει τα χρήματα από όσους πληρώνουν αλλά δεν πληρώνει. Από ό,τι μου είπε ο κύριος Παναγιωτάκης (σ.σ. νέος πρόεδρος της ΔΕΗ) χρωστούσε 1,2 εκατ. ευρώ, τον Νοέμβριο, στη συνέχεια μπήκε σε ρύθμιση αλλά μετά σταμάτησε και αυτή τη στιγμή η οφειλή έχει φτάσει το 1,4 εκατ. ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα