Έκλεψαν ραδιενεργό φορτίο στο Μεξικό και το άνοιξαν

Τη χειρότερη κίνηση της ζωής τους φαίνεται πως έκαναν οι κλέφτες που αποφάσισαν να αρπάξουν ένα φορτηγό γεμάτο κοβάλτιο 60 στο Μεξικό. Το θανάσιμο λάθος τους ήταν πως άνοιξαν το ραδιενεργό φορτίο, το οποίο βρέθηκε από τις αρχές, καθώς πλέον διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να πεθάνουν τα επόμενα 24ωρα.

Η αστυνομία βρήκε το ραδιενεργό φορτίο κοντά στο σημείο όπου οι κλέφτες είχαν εγκαταλείψει το όχημα που το μετέφερε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής πυρηνικής ασφάλειας του Μεξικό, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της γύρω περιοχής και δεν συντρέχει ανάγκη να

εκκενωθεί η πλησιέστερη πόλη. Ομως, εκείνοι που άνοιξαν το φορτίο, διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να πεθάνουν τις επόμενες ημέρες από την έκθεσή τους σε ραδιενέργεια.

Η αρπαγή του φορτηγού έγινε κατά τη μεταφορά του Κοβαλτίου 60- που χρησιμοποιούνταν για θεραπεία με ακτινοβολία- σε εγκατάσταση καταστροφής πυρηνικών. Πλέον οι αρχές κάνουν έρευνα στα νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί αν μεταφέρθηκαν εκεί άτομα που έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, ώστε να εντοπίσουν τους κλέφτες.

Εχουν απορριφθεί πάντως τα σενάρια η ληστεία- που έγινε σε βενζινάδικο- να έχει σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες, καθώς θεωρείται πιο πιθανό οι κλέφτες να στόχευαν στο φορτηγό και όχι στο επικίνδυνο περιεχόμενό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα