Έκκληση ενότητας από τον Αβραμόπουλο

Έκκληση ενότητος τόσο προς τον λαό όσο και προς την πολιτική τάξη απηύθηνε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Προστάτιδος του ενδόξου Όπλου του Στρατού Ξηράς, της Αγίας Βαρβάρας.

«Οσάκις στο παρελθόν κάτω από δύσκολες συνθήκες ο λαός μας ήταν χωρισμένος, η πολιτική τάξη διαιρεμένη και η εθνική μας ενότητα διαταραγμένη, τότε μπαίναμε δυστυχώς σε έναν κύκλο μεγάλων

περιπετειών. Δεν θα το επιτρέψουμε τώρα. Και αυτό συνιστά μια από τις εγγυήσεις που στο σύνολό της εκπέμπει ως μήνυμα η κοινωνία και η πολιτική τάξη που εκπροσωπεί τη χώρα μας σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικώς ο Υπουργός.

Αναφορικά με τα οικονομικά των εν ενεργεία και των αποστράτων, που ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, ο Δ.Αβραμόπουλος σημείωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα αφήσουμε πίσω σαν κακή ανάμνηση τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό και θα φροντίσουμε άμεσα -και αυτό συνιστά μία δέσμευση - να αποκατασταθούν όλες αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει, και για εκείνους που υπηρετούν, αλλά και για το άλλο σημαντικό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων, που ποτέ δεν θεώρησα ότι είναι εκτός στρατεύματος».

Με αυτήν την τελευταία του φράση εννοούσε τους αποστράτους, τους οποίους όπως ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει, «Θέλω για μία ακόμη φορά να πω ότι αποφεύγω και θα αποφεύγω για όσο καιρό είμαι Υπουργός Άμυνας, τον όρο απόστρατος. Γιατί ο όρος δεν πάει ούτε στη ψυχή, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις αρχές όλων εκείνων που μία μέρα αποφάσισαν να υπηρετήσουν τη πατρίδα μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι όλοι τους σε ένα καθεστώς μόνιμης εφεδρείας…».

Στη σημερινή εκδήλωση, εκτός του ΥΕΘΑ, παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος είναι Πυροβολητής, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα