Εκεί που τα αετόπουλα γίνονται αετοί

Μισό αιώνα συνεχών αγώνων και θυσιών προς την Πολεμική Αεροπορία και κατ’ επέκταση προς το κοινωνικό σύνολο γιόρτασε η 361 Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος (361 ΜΕΑ), στην έδρα της στην 120η Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος, στη διάρκεια ειδικής τελετής στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας, παρουσία του Διοικητή της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

Όμως, το πιο σημαντικό επίτευγμα της Μοίρας σε αυτά τα πρώτα 50 χρόνια από τη συγκρότησή της, της οποίας αποστολή είναι η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων αμέσως μετά την πρώτη (αεροπορική) «επιλογή» τους, που γίνεται

στο πρώτο έτος, ότι όλα αυτά τα χρόνια πέτυχε την αποστολή της και έβγαλε τους μαχητές του Αιγαίου χωρίς να χάσει ούτε έναν Ίκαρο στη διάρκεια πτητικού μείζονος αεροπορικού συμβάντος και αυτό αναμφίβολα σημαίνει πάρα πολλά!

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Τσιβουράκη, φωτογραφική και στατική έκθεση καθώς και αεροπορική επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α Texan II "Δαίδαλος", με τα οποία επιχειρεί σήμερα η Μοίρα.

Στην τελετή παρέστησαν ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος (Ι)ε.α. Γεώργιος Αυλωνίτης, ο επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ, Αντιπτέραρχος (Ι)ε.α. Θεολόγος Συμεωνίδης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, Αντιπτέραρχος (Ι)ε.α. Βασίλειος Τζιναέτης, ο επίτιμος Διοικητής ΔΑΕ, Αντιπτέραρχος (Ι)ε.α. Κωνσταντίνος Πέτρουλας, οι διατελέσαντες Διοικητές της 361 Μοίρας, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία ένστολο και πολιτικό προσωπικό το οποίο υπηρέτησε στη Μοίρα, εκπρόσωποι των τοπικών και δημοτικών αρχών της Μεσσηνίας καθώς και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
aulonitis georgios pterarxos e.a, πολεμικη αεροπορια καλαματας αποστρατειες
Τυχαία Θέματα