Εκδήλωση της Άννας Καραμανλή για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

Πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, που διοργάνωσε η βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, στο ξενοδοχείο Novotel.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι των ΝΟΔΕ, άνθρωποι από το χώρο του αθλητισμού και κυρίως τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η πρώην Υπουργός και Ευρωβουλευτής κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η

οποία μεταξύ άλλων τόνισε:
"Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας, για να τιμήσουμε τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, μιας παράταξης που πορεύτηκε και πορεύεται πάντα σε πείσμα του λαϊκισμού, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του Ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ, ως γυναίκα, για να προλογίσω μια βουλευτή, η οποία δίνει καθημερινά τη μάχη, εντός και εκτός Βουλής, με βάση αυτές τις αρχές και αυτές τις αξίες".



Έπειτα το λόγο πήρε η κ. Καραμανλή η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων:

Η επίκαιρη διακήρυξη του Καραμανλή…

"Ηταν τα θεμέλια αλλά και το βασικό οικοδόμημα μιας νέας εποχής και αποδείχθηκε διαχρονικό, διότι 40 χρόνια μετά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες –ωστόσο πάλι συνθήκες κρίσης όπως το 1974- δείχνει τον δρόμο : « Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες» . Αυτό πρέπει να είναι το μείγμα της πολιτικής μας και η πυξίδα μας στη δύσκολη αναζήτηση του εθνικού σχεδίου εξόδου από την οικονομική κρίση".

Το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό…

Τεράστιες οικονομίες όπως αυτές της Ισπανίας της Ιταλίας της Γαλλίας ασφυκτιούν και αναζητούν διεξόδους και πραγματικές όχι εμβαλωματικές λύσεις στο πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό, όχι τοπικό. Δεν είναι η Ελλάδα ή η Πορτογαλία είναι η ευρωζώνη και όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση που κινδυνεύει να περάσει σε νέα περίοδο ύφεσης, την τρίτη από την αρχή της κρίσης που ξεκίνησε το 2007-2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε διεθνής.

Ρεαλιστικές λύσεις απέναντι στον λαϊκισμό και το «λεφτά υπάρχου...

Το εύκολο θα ήταν να λαϊκίσουμε , να πούμε ότι δεν φταίμε σε τίποτε, ότι οι κακοί ξένοι οι δανειστές η Τρόϊκα, οι Βρυξέλλες , το Βερολίνο μας τσάκισαν και μας διέλυσαν . Αλλά αυτά δεν υπάρχουν στην κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή , δεν είναι στο DNA της παράταξης που όταν έπαιρνε το τιμόνι της χώρας στα χέρια της, πάντα πάλευε όχι μόνον με τα προβλήματα αλλά και με τον λαϊκισμό των πολιτικών της αντιπάλων. Θυμηθείτε το 1977 το 1981 το 1989-1990 το 2000 και το μοιραίο 2009 με το «Λεφτά υπάρχουν» που κατέληξε στο διάγγελμα του Καστελόριζου ….

Άλλοι υπηρέτησαν την πατρίδα και άλλοι τις καρέκλες…

Πάντα εμείς κατηγορούμασταν σαν συντηρητικοί, κοινωνικά ανάλγητοι, νεοφιλελεύθεροι, υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, ενδοτικοί στις ξένες δυνάμεις και όλα τα γνωστά. Για δείτε τώρα 40 χρόνια μετά, ποιοί υπηρέτησαν διαχρονικά- αψηφώντας το πολιτικό κόστος- την πατρίδα και τον λαό και ποιοι αριστερά και δεξιά μας, υπηρέτησαν τις καρέκλες τους και τις τσέπες τους !

…Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει όπως έταζε και το ΠΑΣΟΚ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αριστερό κόμμα του 4% που έγινε ξαφνικά κόμμα εξουσίας. Είναι το ίδιο κόμμα του 4% που απλά τάζει στον κόσμο όλα όσα έταζε το ΠΑΣΟΚ και μαζεύει ψήφους από οργή, απελπισία και αγανάκτηση . Ούτε μία ψήφο ελπίδας μόνον άρνησης.

…Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού…

Όμως δεν θέλω να ξέρω κι ελπίζω να μην το μάθω ποτέ, τι θα συμβεί αν η χώρα ξαναγυρίσει πίσω και περάσει στα χέρια ανίδεων μάγων που ονειρεύονται σοσιαλιστικούς παραδείσους είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση τους στο ανατολικό μπλοκ.

Διότι αν η συνταγή της Τρόϊκας ευθύνεται μέχρι ένα σημείο για την παρατεταμένη ύφεση, η δική τους συνταγή θα μας φέρει στο οικονομικό χάος. Εκεί που περιμένουμε ανάπτυξη, επενδύσεις, ξένα κεφάλαια και αποκρατικοποιήσεις για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία, να αρχίσουν να βρίσκουν δουλειές οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα πάγωμα μια ακύρωση όλων γιατί στο δικό τους μυαλό η επιχειρηματικότητα είναι «κακό πράγμα» .

…Εμείς δεν είμαστε με τον λαό, είμαστε ο λαός…

Δεν δηλώνουμε κοινωνικά ευαίσθητοι , εμείς είμαστε η κοινωνία που βιώνει την κρίση και παλεύει να βγει από αυτή με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Δεν φαντασιωνόμαστε μάχες στο κενό. Εμείς δίνουμε μάχες στην πραγματικότητα, για να αλλάξουμε σελίδα να φύγουμε από την εποχή της χρεωκοπίας και των μνημονίων και να σταθούμε όρθιοι μόνοι μας , χωρίς νέες περιπέτειες και χωρίς άλλες ταπεινώσεις. Νοιώθω όπως και εσείς πόσο ακριβά μας κόστισε η νιρβάνα της επίπλαστης ευημερίας. Και ναι, είμαι το ίδιο θυμωμένη με εσάς, για όλα όσα ζούμε 4 χρόνια τώρα. … Μιλάνε πολιτικοί που οι σοβαρότερες διαπραγματεύσεις τις οποίες χειρίστηκαν, είναι οι διασπάσεις τους και οι επανασυνδέσεις με τις συνιστώσες τους ! Μιλάνε πολιτικοί που εμφανίζονται άμωμοι και αγνοί επειδή δεν κυβέρνησαν. Κατ αρχήν δεν κυβέρνησαν γιατί δεν τους ψήφιζε ο λαός.

…Υπηρετώ την Πατρίδα, το λαό και την παράταξη…

Δεν ξέρω αν πέτυχα πολιτικά αυτό το κρίνει πάντα ο κόσμος, όλοι εσείς, ξέρω όμως ότι προσπάθησα να μείνω πιστή στη τη λέξη «υπηρετώ» . Ότι δεν έμεινα ούτε μία μέρα κλεισμένη στο γραφείο μου, ότι δεν σημαίνει τίποτε για μένα μια θέση στη Βουλή, αν δεν μπορώ να είμαι η δική σας φωνή, να υπογράφω ερωτήσεις, να παρεμβαίνω, να διορθώνω πολιτικές, ακόμη και να φωνάζω εγώ αντι για εσάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα