Εκατοντάδες νεκροί στη Βόρεια Κορέα από κατάρρευση κτηρίου 23 ορόφων!

Το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων προκάλεσε -σύμφωνα με αξιωματούχο της Νότιας Κορέας- η κατάρρευση πολυκατοικίας 23 ορόφων στη Βόρεια Κορέα.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έκαναν λόγο για ένα «απίστευτο» δυστύχημα σε μια υπό κατασκευή πολυκατοικία στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο δεν θέλησαν να δώσουν ακριβή αριθμό θυμάτων.

Σε μια σπάνια ανακοίνωση για το καθεστώς της χώρας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ εκφράζουν «τη βαθιά θλίψη και

τη συγγνώμη τους» για το δυστύχημα.

«Η κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών δεν έγινε σωστά και οι αξιωματούχοι που την επέβλεψαν και την έλεγξαν με ανεύθυνο τρόπο», σημείωνε η ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNAKCNA.

Το KCNA μετέδωσε τη δημόσια συγγνώμη υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας, ένα σπάνιο γεγονός στη Βόρεια Κορέα, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Ασφάλειας του Λαού Τσόε Που-Ιλ, ο οποίος «μετάνιωσε» λέγοντας ότι απέτυχε να επιβλέψει επαρκώς το έργο της κατασκευής «προκαλώντας ένα απίστευτο δυστύχημα».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν «έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης» μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας στο KCNA

Keywords
Τυχαία Θέματα