Είμαστε με την Ελλάδα

Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές που έρχονται θα δώσουν το τελικό σήμα. Σήμα, πως η χώρα μας μπήκε οριστικά, στην στροφή για τον τερματισμό της κρίσης.

Οι Έλληνες θα κάνουν αυτό που πρέπει. Θα κλείσουν τα αυτιά τους στις κορώνες του λαϊκισμού και θα αλλάξουν οριστικά σελίδα. Οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου κοιτούν μπροστά. Ας κάνουμε μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.

Μόλις πριν δύο χρόνια. Στις 6 Μαϊου του 2012. Οι εκλογές

έβγαλαν τότε πρώτο κόμμα τη ΝΔ και δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ . Τα κόμματα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κυβερνητική συνεργασία και η χώρα οδηγήθηκε σε δεύτερες εκλογές.

Τέτοια εποχή λοιπόν, μόλις πριν δύο χρόνια όλοι προεξοφλούσαν πως η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Η χώρα μας χαρακτηρίζονταν ως πηγή αστάθειας στην ευρωζώνη. Η κοινωνική κατάσταση άθλια και η χώρα “έβραζε”. Το πρόγραμμα που μας επέβαλαν τότε οι ευρωπαίοι είχε εκτροχιαστεί. Πέρασαν δυο χρόνια. Έχει γίνει η μεγαλύτερη προσαρμογή που έχει υπάρξει σε σύγχρονο κράτος. Η Ελλάδα σταμάτησε να παράγει ελλείμματα. Παράγει πλεονάσματα και μπορεί να ανακουφίσει τους αδύναμους, έστω αυτή τη μικρή ανακούφιση, μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον της και να χαράξει με ασφάλεια την πορεία της. Αναμφίβολα ο πρωθυπουργός πέτυχε να “γυρίσει” το καράβι στη σωστή ρότα. Η ελληνική προεδρία πήγε ανέλπιστα καλά, δεν το λέω εγώ, το λένε στο κέντρο της Ευρώπης καθώς λύθηκαν σημαντικά θέματα που λίμναζαν χρόνια.

Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους ξεκίνησε και θα έχει ευτυχή για τη χώρα μας κατάληξη, θα ανακουφιστούν οι Έλληνες απο μεγάλο κομμάτι της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους.

Η κυβέρνηση πάει μπροστά την ώρα που στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήρε δυο χρόνια για να παραδεχτεί πως δεν είναι ο Χάρυ Πότερ.

Σχολή Χόγκουαρτς

Τη μια μέρα τάζει στους πάντες τα πάντα και την άλλη μεταμορφώνεται σε “υπεύθυνο” και λέει στους πολίτες πως δεν μπορεί να τα αλλάξει όλα σε μία μέρα. Τελικά θα το σκίσει το μνημόνιο;

Ο κος Τσίπρας απλώς απέδειξε πως δεν μπορεί. Στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες θα του το πουν και δια της ψήφου τους.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως ο κος Τσίπρας βάσισε όλη του την πολιτική ύπαρξη στα μνημόνια. Πέρα από τα μνημόνια δεν έχει να προτείνει τίποτα και δεν έχει καν προσπαθήσει να προτείνει τίποτα. Για το μόνο που ενδιαφέρεται ο κος Τσίπρας είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν τα μνημόνια, για να υπάρχει και εκείνος. Επενδύει συνειδητά στην καταστροφή αλλά αυτή του η επένδυση, προσκρούει στις επιθυμίες του λαού ,τον οποίο επικαλείται καθημερινά.

Οι Έλληνες ψηφίζουν σταθερότητα με το βλέμμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Απαιτούν Σταθερά Βήματα Μπροστά.

Ψηφίζουν ΝΔ και δίνουν εντολή στον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο του για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα