Ειδική ομάδα στο Μαξίμου ελέγχει τη σύμβαση με τη Siemens

Την ύπαρξη ειδικής ομάδας τεχνοκρατών στο Μαξίμου η οποία μελετά το ζήτημα της Siemens ώστε το Δημόσιο να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η καταγγελία του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρη Καμμένου ο κ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

ως συμφωνία ντροπής και υποταγής και υποστήριξε ότι το θέμα των «μαύρων» ταμείων του γερμανικού κολοσσού αλλά και του συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της νέας κυβέρνησης.

«Γι’ αυτό και «επιτροπή που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την υπόθεση και το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης του Δημοσίου» είπε ο κ. Βαρουφάκης. Καταλήγοντας ωστόσο αναγνώρισε ότι η καταγγελία του συμβιβασμού εκ μέρους της ελληνικής πλευράς δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η εκταμίευση της αποζημίωσης που είχε συμφωνηθεί έχει ήδη ξεκινήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα