Εμπλοκή στις συζητήσεις με την Τρόικα!

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν εξελιχθεί σε ένα πραγματικό θρίλερ, καθώς οι συσκέψεις είναι συνεχείς και μιας και είναι από τις τελευταίες φορές που η τρόικα βρίσκεται στη χώρα μας υπό αυτή τη μορφή, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε για τους πλειστηριασμούς όπου υπάρχει πλήρες αδιέξοδο και ο κ. Χατζηδάκης

τους προειδοποίησε πως οτιδήποτε κι αν προτείνουν θα πρέπει να συμφωνούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες βγήκε και ένα φασούλι από το σακούλι.

Αυτή ακριβώς τη φράση χρησιμοποίησε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη τελευταία συνάντηση που είχε η τρόικα με τον κ. Στουρνάρα το απόγευμα της Δευτέρας. Και αυτό το φασούλι έχει να κάνει με το γεγονός πως οι δανειστές δεν πείθονται για την εισπραξιμότητα από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Κατά συνέπεια υπάρχει εμπλοκή και σε αυτό το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, καθώς η τρόικα φέρεται να ανάκαλυψε τρύπα 100 εκατομμυρίων ευρώ και δεν κάνει βήμα πίσω παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών. Το κορυφαίο στέλεχος δήλωσε πως παρά τις εμπλοκές "πάμε για συμφωνία σε όλα μέχρι την 9η Δεκεμβριου", χαρακτηρίζοντας την ημερομηνία αυτή ως deadline των Βρυξελλών.

Σε αυτό το δύσκολο κλίμα οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν χωρίς σταματημό μέχρι και την Πέμπτη σίγουρα οπότε και θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2014 στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα