Δύο μεγάλες υποθέσεις ερευνά το ΣΔΟΕ!

Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλακη


Δυο μεγάλες υποθέσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν πάταγο εξετάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Όπως πληροφορούνται τα Parapolitika.gr στο “στόχαστρο” έχουν μπει ένας μεγάλος επιχειρηματίας και ένα διάσημο πρόσωπο του θεάματος που κατηγορείται για το τοκογλυφία.

Αναλυτικά :

τις τελευταίες εβδομάδες μετά από καταγγελίες ένα διάσημο πρόσωπο από τον χώρο της τηλεόρασης και του θεάματος βρέθηκε να έχει μεγάλες καταθέσεις

χωρίς όμως να δικαιολογούνται. Πιθανολογείται εκτός από την φοροδιαφυγή ότι δάνειζε χρήματα με υψηλό επιτόκιο (τοκογλυφία) . Μπλεγμένοι φέρονται να είναι και συγγενείς του οι οποίοι επίσης εκτιμάται ότι θα κατηγορηθούν για τοκογλυφία.
Πολύ γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε να έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 140 με 150 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τις φορολογικές του δηλώσεις. Μετά από πίεση των αρχών ο ίδιος ομολόγησε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από δάνειο που έλαβε το 2011 αλλά αντί να το τοποθετήσει στην επιχείρηση του εκείνος λόγω της κρίσης “φυγάδευσε” σε τράπεζες της Κύπρου. Όμως ο ίδιος έπεσε θύμα του κουρέματος των καταθέσεων που έγινε στην Κύπρο με αποτέλεσμα να χάσει το 50% των χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα