Δύο αεροδιακομιδές από πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού

Χθες, την ώρα που όλη η Ελλάδα ψήφιζε ή ανέμενε με αγωνία τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών, κάποιοι στρατιωτικοί, τα πληρώματα ενός ελικοπτέτου Chinnok της Αεροπορίας Στρατού και ενός αεροσκάφους C-130H της Πολεμικής Αεροπορίας, μετέφεραν μία έγκυο και ένα νεογέννητο από τα νησιά σε νοσοκομεία των Αθηνών, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ,

χθες στις 20:46 ελήφθη τηλεφωνικό αίτημα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΑ για εκτέλεση αεροδιακομιδής επ' ωφελεία του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί μια επίτοκος με δίδυμη κύηση από το αεροδρόμιο Νάξου στο αεροδρόμιο Ελευσίνος. Στις 22:30 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, με προορισμό το αεροδρόμιο της Νάξου. Στις 00:45 το ελικόπτερο Chinook προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνος, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την αποστολή αεροδιακομιδής.

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή στο σκέλος Μυτιλήνη – Ελευσίνα με ένα αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεαταφορών της ΠΑ, ενός νεογνού, μόλις8 ωρών (άρρεν) σε θερμοκοιτίδα, με αναπνευστική δυσχέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην 112 ΠΜ στις 22:50 χθες και το νεογνό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα