Δυνατά στη μάχη κατά των ναρκωτικών η Παπακώστα

Με βασικό θέμα την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για τα «Δικαιώματα των Εξαρτημένων Ατόμων» διοργανώθηκε σήμερα, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, από τη Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Κλάδο Ουσιοεξαρτήσεων

της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

«Έχουμε ανάγκη επικαιροποίησης στις δράσεις μας για να χτυπήσουμε στις ρίζες του το πρόβλημα» είπε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, αναφερόμενη στις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει η αύξηση της χρήσης ουσιών στις ηλικίες των μαθητών, επισημαίνοντας τη διείσδυση φθηνών ψυχοδραστικών ουσιών σε νέους. «Εκεί, ως υπουργείο Υγείας οφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας» υπογράμμισε. Η κ. Παπακώστα σημείωσε, εξάλλου, πως η χρήση των ναρκωτικών επιδρά όχι μόνο στην προσωπικότητα του χρήστη, αλλά στις προσωπικές σχέσεις, την κοινωνική συνοχή και την παραγωγικότητα, τονίζοντας πως μόνο για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι τα ποσά που διατίθενται για την αντιμετώπιση του ιατρικού- κοινωνικού προβλήματος ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.

Ευθύνες στη διεθνή κοινότητα απέδωσε ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, για τη μάστιγα των ναρκωτικών. «Ακόμη μία Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θέτει τη διεθνή κονότητα ενώπιον των ευθυνών της για τη μάστιγα των ναρκωτικών. Στο Αφγανιστάν, που παράγει το 90% της ηρωίνης, κρίνεται η αξιοπιστία και οι προθέσεις της διεθνούς κοινότητας. Παρά το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που εγκαταστάθηκαν από το 2001 έφθασαν μέχρι τις 50.000, από 48 χώρες, η καλλιέργεια οπιοπαπαρούνας αυξήθηκε και η παραγωγή ηρωίνης έφθασε στους 400 τόνους ετησίως, δηλαδή 40 φορές περισσότερη από το 2001» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα