Δωρεάν εξετάσεις για HIV/AIDS στην Κέρκυρα

Ενημέρωση για τον ιό HIV/AIDS καθώς και δωρεάν εξετάσεις θα προσφέρει στους κατοίκους της Κέρκυρας τις επόμενες τρεις ημέρες, από την Τρίτη 4 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι «διαθέτοντας εμπειρία και γνώση παρέχει πλέον και εκτός των δομών που λειτουργεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

(Ath Checkpoint και Thess Checkpoint αντίστοιχα) δωρεάν, ανώνυμα και γρήγορα τεστ για τον HIV, κατά τα διεθνή πρότυπα, που συνοδεύονται από την απαραίτητη ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό HIV/AIDS.

Η «Θετική Φωνή» έχει στο ενεργητικό της περισσότερους από 10.000 ελέγχους HIV/ AIDS, 1.600 ελέγχους HCV (ηπατίτιδα C) και 1.200 ελέγχους HBV (ηπατίτιδα Β), ενώ από τις αρχές του 2013 έχει διανείμει περισσότερα από 1,3 εκατ. προφυλακτικά σε όλη τη χώρα.

Εξειδικευμένοι ενημερωτές του Συλλόγου θα βρίσκονται από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου στο κτίριο του παλαιού ψυχιατρείου στην πλατεία Τσιριγώτη (9:00 -15:00) και στο κιόσκι πληροφοριών του Checkpoint στην πλατεία Σαρόκο (15:00 - 21:00).
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων και υλοποιείται με τη συμμετοχή του AIDS HealthcareFoundation (AHF) και την υποστήριξη του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες» και του Ξενοδοχείου CityMarina.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 862 7572 ή ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο στην Κέρκυρα

Φοιτητές του ΑΠΘ στηρίζουν εθελοντικά τους "Γιατρούς του Κόσμου"

Ξάνθη: Έχασε 14 εκατ. για... ένα νούμερο! (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα