Διπλασιάστηκαν οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία

Αυξάνονται τα ποσοστά των εκτελέσεων στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αφού μέχρι σήμερα 88 άνθρωποι έχουν θανατωθεί ενώ το περασμένο έτος είχαν εκτελεστεί 87 ολόκληρη τη χρονιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο από τους εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο αμφεταμινών ενώ μία γυναίκα για φόνο.

Μεταξύ των νεκρών της λίστας συμπεριλαμβανόταν μία υπηρέτρια η οποία κατηγορήθηκε για φόνο παρά τις ανησυχίες για την ψυχική της υγεία.

Οι εκτελέσεις προκάλεσαν τη διαμαρτυρία του πρέσβη της Τζακάρτα αφού περίπου οι μισοί που εκτελέστηκαν φέτος ήταν Σαουδάραβες,

ενώ οι υπόλοιποι ήταν από την Υεμένη, το Πακιστάν, τη Συρία, την Ιορδανία, τη Βιρμανία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, το Τσαντ, την Ερυθραία και το Σουδάν.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών που διαπράττουν εκτελέσεις μετά την Κίνα (2.400 εκτελέσεις), το Ιράν (289) και μπροστά από το Ιράκ (61) και τις ΗΠΑ (35 εκτελέσεις), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Οι εκτελέσεις είναι ως επί το πλείστον δημόσιες και γίνονται με αποκεφαλισμό.

Η απότομη αύξηση του αριθμού των εκτελέσεων άρχισε να σημειώνεται προς το τέλος της βασιλείας του Αμπντουλάχ ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα