Δίνει ονόματα ο Όσβαλντ

Της Σοφίας Σπίγγου

Τη λίστα των πελατών του υποσχέθηκε να αναζητήσει και να δώσει στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας στην υπόθεση των μιζών για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN.
Ο 55χρονος τραπεζίτης ακολούθησε την ίδια γραμμή που υιοθέτησε στην πρώτη του επαφή με τις δικαστικές αρχές κατά τη χτεσινή του κατάθεση ως μάρτυρας στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή. Φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που

κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων, ενώ επεσήμανε οτι ορισμένες φορές οι διαδικασίες στην τράπεζα ήταν πιο...χαλαρές.
Και στη σημερινή του "εμφάνιση" στους ανακριτές επανέλαβε ότι ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες και υποσχέθηκε στον ανακριτή ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα ονόματα των πελατών του και στοιχεία για τους λογαριασμούς τους, τα οποία θα καταθέσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Αυτή την ώρα ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντ απολογείται στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για τις μίζες από την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Μετά το πέρας και της δεύτερης απολογίας του οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα