Δηλώσεις Αβραμόπουλου και Βενιζέλου για τον Γλαύκο Κληρίδη

Πραγματοποιείται αύριο η εξώδειος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη από τον Καθεδρικό ναό της Λευκωσίας, με τιμές εν ενεργεία Προέδρου και ενώ σε όλη την Κύπρο θα είναι αργία, ενώ σήμερα ο σωρός του έχει εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα. Την Ελλάδα και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αντιπρόεδρος αυτής και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,

ο οποίος θα μεταβεί αύριο στη Λευκωσία για το σκοπό αυτό.

Για τον Μεγάλο άνδρα που αύριο η Μαρτυρική γη της Κύπρου θα τον δεχτεί για πάντα στα σπλάχνα της ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων με δήλωσή του τόνισε «Ο Γλαύκος Κληρίδης αποχωρεί και τον αποχαιρετούμε με τιμή, με σεβασμό, με συγκίνηση. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην προάσπιση των δικαίων της Κύπρου. Αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της. Βίωσε τις πιο σκληρές και δύσκολες στιγμές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κράτησε ψηλά την σημαία του αγώνα της Κύπρου, με αξιοπρέπεια, δυναμισμό, κύρος και υπερηφάνεια». Και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα που έκλεισε τα μάτια του χωρίς να δει να πραγματώνεται το όνειρο το δικό του, το όνειρο όλων των Ελλήνων, όλου του κυπριακού ελληνισμού, για μια Κύπρο ενωμένη, αδιαίρετη, υπερήφανη, που θα πορεύεται το νέο της ευρωπαϊκό δρόμο, μέσα σε περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη, απέναντι στην κληρονομιά που μας άφησε ο Γλαύκος Κληρίδης και έμπρακτη απόδειξη της ευγνωμοσύνης μας για την ανεκτίμητη εθνική του προσφορά».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου, τόνισε: «O Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο. Η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία της Κύπρου. Εργάστηκε ακάματα για την επίλυση του Κυπριακού από διάφορες θέσεις. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προετοίμασε και οδήγησε την Κύπρο στο κατώφλι της ΕΕ. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους» Και πρόσθεσε: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη είναι να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο Κυπριακό. Μια λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Μια λύση συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα