Δικαιοσύνη στα μέτρα του θέλει το ΠΑΣΟΚ

του Νίκου Σίμου

Η υπόθεση των υποβρυχίων και η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ –επειδή η δικογραφία αφορά τον κ. Βενιζέλο- αναδεικνύοντας τις αντιλήψεις που εξακολουθούν να επικρατούν στο συγκεκριμένο κόμμα, για το πως πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία:

Πρώτον, δεν αναγνωρίζουν τη διάκριση και

την ανεξαρτησία των Εξουσιών καθώς θεωρούν ότι η Εκτελεστική Εξουσία υπερτερεί της Δικαστικής, Γι’ αυτό τον λόγο ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι θα ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο-άκουσον άκουσον!- στους δύο εισαγγελείς που υπέγραψαν το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή! Ζητεί δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να τιμωρηθούν επειδή έκαναν το καθήκον τους οι Εισαγγελείς. Πολύ Όργουελ διαβάζουν εκεί, στο ΠΑΣΟΚ: Όλα τα ζώα είναι ίσια αλλά ορισμένα είναι πιο ίσα απ’ τ’ άλλα.

Δεύτερον, είναι διαχρονικές οι παρεμβάσεις των ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη, σε μία προσπάθειά τους να την χειραγωγήσουν, οπότε η παραπάνω ενέργεια δεν επιβεβαιώνει παρά το «έξις Δευτέρα φύσις». Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη δια του εκφιβισμού της, όταν διαπιστώνει ότι οι αποφάσεις της δεν εξυπηρετούν τις κομματικές σκοπιμότητές του. Θυμίζουμε ότι ο άλλοτε κατ’ επάγγελμα ...ιχνηλάτης σκανδάλων κ. Μ. Καρχιμάκης, είχε κατηγορήσει τη Δικαιοσύνη για αδράνεια, αναφορικά με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου Καραμανλή που υποτίθεται, κατά Καρχιμάμη, είχαν εμπλακεί στην υπόθεση αθωώθηκαν, διότι δεν υπήρχαν στοιχεία δεν σημαίνει γι’ αυτόν τίποτε ώστε να ζητήσει συγγνώμη για την συκοφαντία του.

Να θυμίσω ακόμη τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος, για τις πιέσεις που του ασκούντο –όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη- σε υποθέσεις που εμπλέκονταν πολιτικά πρόσωπα! Και εννοούσε βεβαίως ο άνθρωπος, πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ!

Να θυμίσω ακόμη ότι:

- Ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γ.Βελλής, με παλαιότερες δηλώσεις του επεσήμαινε την βαριά παραβατικότητα που προέρχεται από τους φορείς της πολιτικής εξουσίας και από τους «βαρώνους» και τους παρατρεχάμενους της οικονομικής παραεξουσίας».

- Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο κ. Ματθίας είχε δημοσίως καταγγείλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στην περίοδο Σημίτη για την άλωση της Δικαιοσύνης με στόχο αυτή να γίνει υποχείριο της Εκτελεστικής Εξουσίας.

-Τον Ιανουαριο του 2012 η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της έκρουε για μία ακόμη φορά τον ώδωνα κινδύνου για παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

-Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε επιστολη του προς την Ένωση Εισαγγελέων κάνει αναφορά σε δηλώσεις περί «μακελειού» του τότε υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου με αφορμή την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ.Παπανδρέου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνοντας ειρωνικώς: «Οσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. υπουργού, αναφέρει ο κ. Παπαδάκης, υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας που άπτονται της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος, θα ήθελα να ασχοληθεί ο κ. υπουργός με το νοσοκομείο της Ρόδου, που δεν έχει πετρέλαιο και το αντίστοιχο της Σύρου όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες…».

Ευτυχώς οι δικαστικοί λειτουργοί αντιστέκονται όλο και σθεναρότερα στις απροκάλυπτες παρεμβάσεις, για να μην αλωθεί ένα από τα βασικά προπύργια της Δημοκρατίας. Μία απορία όμως. Γιατί οι νεοδημοκράτες κυβερνητικοί εταίροι δεν αντιδρούν; Γιατί σώνει και καλά θέλουν να επιβεβαιώσουν το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει;;»!

Keywords
Τυχαία Θέματα