Διήμερη επίσκεψη του Άκη Γεροντόπουλου στην Κύπρο

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εναρκτήρια τελετή του 25ου συνεδρίου των Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ), την Δευτέρα ο Κυριάκος Γεροντόπουλος θα έχει συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Ειδικότερα τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη και τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το στρατόπεδο «Α/γου Σταμπουλή» στη Μαλούντα. Το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή του 25ου συνεδρίου

των Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ).

Τη Τρίτη ο κ. Γεροντόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Στη συνέχεια, θα ενημερωθεί από τον υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, για το θέμα των υδρογονανθράκων και από τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, για θέματα Οικονομίας.

Σχετικά με το συνέδριο των απόδημων Κυπρίων ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τη σημασία των στενών σχέσεων και της συνεργασίας που συνδέουν την ελλαδική και την κυπριακή ομογένεια. «Ειναι ταυτισμένες» δήλωσε «και στηρίζουν με κάθε τρόπο οι Κύπριοι αδελφοί μας τις προσπάθειες που κάνουμε και εμείς στο υπουργείο Εξωτερικών.

Και θέλω να πω ότι στο προσχέδιο που υπάρχει για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) η συμμετοχή των αδελφών μας Κυπρίων θα είναι ισότιμη με όλους τους άλλους Ελλαδίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα