Διάσταση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ για την πρόταση στην Ελλάδα

Διάσταση υπάρχει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην Κομισιόν και το ΔΝΤ για το κείμενο που θα κατατεθεί προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το κείμενο δεν πρόκειται να είναι ενιαίο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό λόγω αυτής της διαφωνίας που υπάρχει.

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει και το θέμα της παρουσίας του Γερούν

Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση αφού παρά τις αρχικές φήμες για δυσαρέσκεια και βέτο του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του παρά την πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν. Πρώτο το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Ντάισελμπλουμ θα είναι παρών στο ραντεβού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ το οποίο επικαλούνταν ευρωπαϊκές πηγές. Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τελικά σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα δώσει κανονικά το παρών.

Ο επικεφαλής του Eurogroup θα παρευρεθεί έτσι ώστε να μάθει από πρώτο χέρι τις ελληνικές θέσεις και να ενημερώσει σχετικά το αυριανό EuroWorking Group.

Οι ομάδες τεχνοκρατών που προετοιμάζουν το Eurogroup, στο EuroWorking Group, είναι σε αναμονή της αποψινής συνάντησης έτσι ώστε να πάρουν τις ελληνικές θέσεις και να τις συζητήσουν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα