Διάσημα θρίλερ που βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες

Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε ότι τα σενάρια των θρίλερ είναι υπερβολικά και παρατραβηγμένα, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι κάποια από τα πιο δημοφιλή και τα πιο τρομακτικά βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα...

Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Benchlay, ο οποίος με τη σειρά του το εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός ψαρά από το Long Island του 1964, που είχε πιάσει έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.

The Exorcist – Ο Εξορκιστής

Βασίζεται

στο βιβλίο του Peter Blatty, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός αγοριού, το 1949, που υποτίθεται πως είχε κυριευτεί από τον διάβολο.

Psycho – Ψυχώ

Ο Hitchcock έγραψε το σενάριο βασιζόμενος στο βιβλίο του Robert Bloch, ο οποίος το εμπνεύστηκε από την ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein από το Wisconsin.

The Silence Of The Lambs – Η Σιωπή των Αμνών

Βασίζεται στην ιστορία του γνωστού δολοφόνου Ted Bundy.

The Hills Have Eyes – Αίμα Στους Λόφους

Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που έτρωγε ανθρώπους και βασίστηκε στον θρύλο του Alexander Sawney Bean, του 16ου αιώνα της Σκωτίας.

Dead Ringers – Οι Διχασμένοι

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των δίδυμων αδερφών Stewart και Cyril Marcus, που βρέθηκαν νεκροί από πνιγμό. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια της ιστορίας τους.

A Nightmare In Elm Street – Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες

Αν και η ταινία είναι φανταστική, ο Wes Craven την εμπνεύστηκε από ένα άρθρο των «L.A. Times», σχετικά με μια ομάδα μεταναστών που είχαν πεθάνει στον ύπνο τους.

Texas Chainsaw Massacre – Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι

Το σενάριο είναι φανταστικό, όμως ο πρωταγωνιστής βασίζεται στον χαρακτήρα ενός δολοφόνου ο οποίος, αφού τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε

πως κατείχε μάσκες από ανθρώπινο δέρμα.

Zodiac

Η ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς δολοφόνους στην ιστορία. Έδρασε τη δεκαετία του '70 στο Σαν Φρανσίσκο και η υπόθεσή του αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο.

Hard Candy – Στημένο Παιχνίδι

Ο παραγωγός εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ταινία από την ιστορία μιας γυναίκας στην Ιαπωνία, που παρέσερνε άντρες με κίνητρο το σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ! Παίκτρια του "X-Factor" βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Keywords
Τυχαία Θέματα