Διαψεύδει το τρίτο πακέτο στήριξης ο Ντάισελμπλουμ

Διαψεύσει τα περί τρίτου μνημονίου και τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν ζητηθεί από την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, και προτείνει την δημιουργία

«προστατευτικής ομπρέλας» του προγράμματος στήριξης χρειάζεται η Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση τονίζει πως η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Εμφανίζεται, μάλιστα, δηκτικός, απέναντι στη νέα κυβέρνηση λέγοντας πως «Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ελλάδα να χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ. «Αυτό που έχουμε πει είναι πως όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια καλή συνεργασία Ελλάδας-Ευρωζώνης και εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το κοιτάξουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι για τα ποσά», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα