Διαπραγμάτευση κωμωδία

Ο Πρωθυπουργός της χώρας στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι πιθανόν να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη στήριξή τους για συγκρουστεί με τους εταίρους και τις προτάσεις τους.

Στην ουσία ζητά συνενόχους για την καταστροφική πολιτική του. Ζητά από την ελληνική κοινωνία να πληρώσει το κόστος της αποτυχημένης διαπραγμάτευσής του.

Η κυβέρνηση Τσίπρα εξελέγη με μία συγκεκριμένη λαϊκή εντολή: να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους και

δανειστές μας και να φέρει μία καλύτερη συμφωνία στον ελληνικό λαό. Καλύτερη συμφωνία από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ( email Χαρδούβελη) που απέρριψε η Τρόικα.

Στην καλύτερη περίπτωση η κυβέρνηση θα καταφέρει μία χειρότερη συμφωνία με τριπλάσιο κόστος (ελληνική πρόταση) ή μία πολύ χειρότερη συμφωνία ( πρόταση θεσμών ) ή κάτι ενδιάμεσο. Και όλα αν δεν έχει αποφασίσει να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Το κυβερνητικό αδιέξοδο είναι προφανές. Οι διαπραγματευτικές παλινωδίες, οι δημιουργικές ασάφειες, οι καθυστερήσεις και οι μαγκιές κοστίζουν. Ο λογαριασμός ήρθε και έπεσε βαρύς. Η προσαρμογή στην πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοστίσει μόνο στην Κουμουνδούρου, αλλά σε όλους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα