Δένδιας: Η Ελλάδα θα προασπίσει την αξιοπρέπεια της

Με μήνυμα που απηύθηνε προς την Τουρκία από το στρατηγικής σημασίας για τον καθορισμό της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ) νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης (Καστελλορίζου), αλλά και επισκέψεις – προσκύνημα στον τάφο της «Κυράς της Ρω» Δέσποινας Αχλαδιώτη, στην ομώνυμη μικρονησίδα, καθώς και στην Στρογγύλη, ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η μονοήμερη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Δένδια στη ζώνη ευθύνης της Δωδεκανησιακής 95η Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ). Μία επίσκεψη, που είχε ξεκινήσει από το πρωί στη Ρόδο, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Ασκήσεως

Μετά Στρατευμάτων «Λεωνίδας ο Ρόδιος», και ολοκληρώθηκε με την εν συνεχεία μετάβασή του στη Διοίκηση Αμύνης Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης για να ενημερωθεί σχετικώς με την αποστολή και το έργο της.

«Θα ήθελα να πω και κάτι για τους γείτονές μας: Η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια. Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της Πατρίδας. Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείτε και για το οποίο από καρδιάς σας ευχαριστώ» τόνισε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΔΑΝ Μεγίστης.

Ο ίδιος σε άλλη αποστροφή της σύντομης ομιλίας του δεν παρέλειψε να επισημάνει το πολύ υψηλό ηθικό των ακριτών, στρατιωτών και κατοίκων της περιοχής: «Αυτό το οποίο διαπιστώνω είναι το εξαιρετικά υψηλό ήθος και φρόνημα των φρουρών της πατρίδας μας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική περιοχή. Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε όλοι το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Καστελλόριζου για την πατρίδα μας και άρα πόσο σημαντικός είναι ο δικός σας ρόλος, των φυλάκων αυτής της περιοχής για την Ελλάδα».
Ακολούθως, ο κ. Δένδιας επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» που περιπολεί στην περιοχή με βάση τη Μεγίστη και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.Μετά το πέρας των επαφών του, ο Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «…Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω σαν κατάληξη αυτής της επίσκεψης είναι ότι τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο κυρίως το ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία στην άκρη της ελληνικής επικράτειας.

Τέλος, η επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, ο οποίος συνοδευόταν από τον ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλο, τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, τους Διοικητές ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γιάννη Ηλιόπουλο και 95 ΑΔΤΕ Αλκιβιάδη Στεφανή, ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα φυλάκια της Στρογγύλης και της Ρω, στην οποία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω», αμέσως μετά την οποία ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκική πρόκληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Δένδια στο Καστελόριζο

Άδωνις Γεωργιάδης: "Καλές οι εκλογές αλλά δεν γεννούν λεφτά"

Ο Κώστας Μπακογιάννης πάει... ΣΥΡΙΖΑ!

Γιώργος Σούκουρας: "Δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ψάχνει υποψήφιους ο Σταύρος Θεοδωράκη

"Πλακώθηκαν" Άδωνις Γεωργιάδης-Γιώργος Παπαδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα