Δένδιας: "Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι για την δασοπυρόσβεση"

Ιδιαίτερα προβληματισμένος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας προετοιμάζοντας τους πάντες για μια πόλη δύσκολη θερινή περίοδο. Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για γηρασμένο στόλο εναερίων μέσων, αλλά και για πολλά και πεπαλαιωμένο οχήματα. "Σε λίγο καιρό θα είμαστε συνομήλικοι με τα αεροπλάνα" είπε χαρακτηριστικά

ο κ. Δένδιας για να καταδείξει το πρόβλημα. Πρόσθεσε πάντως πως βρίσκεται σε εξέλιξη παραγγελία μέσω ευρωπαϊκών πόρων 357 νέων οχημάτων.

"Στην πυροσβεστική δεν υπάρχει πρόβλημα προσωπικού, όμως ο σχεδιασμός προβλέπει περισσότερα μέσα από όσα έχουμε. Γι' αυτό το καινούριο δόγμα είναι οι εθελοντές. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να περάσουμε στην κοινωνία την ιδέα της απόλυτης συνυπευθυνότητας. Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Αν μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει καλά το ζήτημα με θαυματοποιό τρόπο τότε σε αυτόν θα πρέπει να ανατεθεί η δασοπυρόσβεση.

Θα περάσουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Με λιγότερα μέσα και με γερασμένα όπλα πέφτουμε στη μάχη.

Ξέρουμε ότι δεν έχουμε τα μέσα που θα θέλαμε να έχουμε" είπε ο κ. Δένδιας προσθέτοντας ότι πέρσι υπήρχε έξυπνη οργάνωση που έφερε καλό αποτέλεσμα .

Keywords
Τυχαία Θέματα