Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται αλλαγές το Μετρό

Δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του Αττικού Μετρό έκανε ο Υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε παρέμβαση στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του Μετρό, αφού η λειτουργία του παραμένει ακριβή για τα δεδομένα της εποχής, ενώ μίλησε

για τα πλάνα της εταιρίας σχετικά με τις μελλοντικές επεκτάσεις του μετρό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών στη διαδρομή του Μετρό από την Αγία Μαρίνα ως τον Πειραιά, όπως επίσης και το τμήμα Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Πειραιάς.

Τόνισε ότι άμεσα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου που θα συνδέει το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού με το Άλσος Βεΐκου, αξίας 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετήσει περιοχές, όπως το Γαλάτσι και η Λαμπρινή. Πολύ γρήγορα αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα, με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, ένα έργο "πολύ εύκολο κατασκευαστικά".

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη της επέκτασης του Μετρό από το Περιστέρι προς το Ίλιον, η δημοπράτηση της οποίας θα είναι έτοιμη σε περίπου έξι μήνες.

Ακόμη, ενέκρινε την την ανάθεση της προεδρίας του ΟΑΣΑ στον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα